ЛЕТНИ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ

 

Пет от най-добрите постановки от българския театрален афиш, една от които насочена към детската аудитория, ще гостуват на сцената на читалище „Никола Вапцаров” в дните от 2 до 7 юли.

 

      Началото се поставя с постановката на Малък градски театър „Зад канала” – „Апартаментът”. Театралната импровизация е вдъхновена от едноименния американски филм от 60-те.

 

      Планираният в програмата за 4 юли спектакъл „Изборът на Марта” отпада, за да бъде заменен с комедията „Бащи, лъжи и още нещо” на Варненския драматичен театър.

Драматургията на Рей Куни – един от най-добрите комедийни автори, гарантира двучасово удоволствие в компанията на голям актьорски състав.

 

      На 5 юли, четвъртък, от 10:30 ч., ще се играе детския спектакъл „Приключения опасни със герои сладкогласни” на блестящия тандем Недялко Йорданов, Хайгашот Агасян. Една прекрасна музикална пиеса на поета и драматург Недялко Йорданов за деца и възрастни, които не бързат да пораснат. Впрочем той прави сега своеобразен римейк на постановката си по същия мюзикъл отпреди 25 години.

 

      Петъчният ден, 6 юли, е отреден за постановката „Лъжата” от Флориан Зелер. Участието на любимецът на публиката Асен Блатечки, несравнимата Койна Русева и Милена Маркова - Маца, гарантират препълнена зала и усмивки по лицата на зрителите.

 

      Летните театрални празници „На публиката – с любов” ще завършат с пиесата „Любовна нощ” на Театър „Искри и сезони”. Неувяхващата Искра Радева, в компанията на Антон Радичев, Иван Танев, Теодор Елмазов, Зоя Шопова, Стефан Стефанов и Цвятко Ценов, пресъздават блестящо комедийния спектакъл с прекрасен диалог, с огромно чувство за хумор и неочаквани драматични и комични обрати.

      Всички постановки, с изключение на детската, започват в 19 ч., в големия салон на читалище „Никола Вапцаров” – гр. Банско. Билетите за спектаклите са на цена от 6 лева, а продажбата им започва от сряда, 27 юни, на касата на читалището. Детският спектакъл традиционно е със свободен вход, подарък за децата на Банско.