ЯВОР БАХАРОВ С РОЛЯ В ОПЕРАТА „СЛУГИНЯТА-ГОСПОДАРКА“

 Делят ни броени часове до старта на международния проект „МЛАДИТЕ В ОПЕРАТА”, чиято премиера ще бъде в Банско от 17:00 часа/ 17 февруари / в залата на Посетителски информационен център. Операта, на която ще можете да се насладите ще бъде „Слугинята господарка” от италианския композитор Джовани Паизиело.

 

  

Международният проект „Младите в операта” с премиера в гр.Банско

На 17 февруари от 17:00ч. в зала „Информационен център“, жителите и гостите на гр. Банско ще имат удоволствието да се насладят на операта „Слугинята Господарка“ от италианския композитор Джовани Паизиело.

България е първата държава домакин по реализирането на двугодишен международен проект „YOUNG@OPERA” / „Младите в операта” със съдействието на Фондация „Опероса” и ДКТ „Иван Радоев“ Плевен

Талантлив и млад екип от България, Сърбия и Черна гора ще работи по операта „Слугинята-Господарка“, която ще бъде представена в различни градове на трите държави през 2018г.

  

 От февруари 2018г. България ще бъде първата държава-домакин по реализирането на двугодишния международен проект „ YOUNG@OPERA ” („Младите в операта”) и със съдействието на Фондация „Опероса”. Това е първият български проект за сътрудничество в областта на културата  „Креативна Европа”, одобрен да получи съфинансиране от Европейския съюз. Млади оперни дарования и музиканти от България, Черна гора и Сърбия ще представят класическата музика от операта “La Serva Padrona”от Джовани Паизиело.

      Целта на проекта е популяризиране сред младите хора на операта, както и на тези, които се занимават с нея и тяхното бъдещо развитие - творческа мобилност и обмен на култури. Българската публика ще има първа удоволствието да гледа премиерата на операта “La serva Padrona”от Паизиело в изпълнение на сопраното Александра Станкович (Сърбия) и басът Божидар Божкилов (България).

Диригент: Милен Апостолов
Ментор: Предраг Госта (Сърбия, САЩ)
Режисьор: Владан Джуркович (Сърбия); сценографията Магдалена Влаич (Сърбия);
Костюми: Лина Лекович (Черна гора);
На пианото: Бояна Радивойевич (Сърбия)
Музиканти: Иво Александров, Бойка Младенова, Христо Аролски, Иван Стайков

Дата на премиерата:  17 февруари 2018г от 17:00ч.  в залата на ” Посетителски информационен център“ – пл. „Възраждане” 4

Билетите могат да бъдат закупени от мрежaтa на www.eventim.bg/bg . и на място (Цена 5 лева)